Visions & Goals for 2017

new-year-white-quote

At gå ind i et nyt år bringer for mig altid en følelse af at træde ind i nye tiltag. Nye tiltag i forhold til de ting, jeg gerne vil opnå, det jeg gerne vil blive bedre til og det, jeg ønsker at ændre. Jeg kalder det ikke nytårsfortsæt, for det ringer altid hult, negativt. Negativt i den forstand at jeg efterhånden har fået holdningen, at nytårsfortsæt aldrig holder – måske fordi man ofte hører om mislykkede slankekure, rygestop eller deciderede forbud. Jeg trives bedre med at kalde det for ”målsætninger” eller ”visioner”. At forestille sig det, man gerne vil opnå er ’mere mig’; jeg tror på, at drives man i sine drømme og ønsker af sine forestillinger, er der større sandsynlighed for, at man opnår dem – simpelthen fordi det har noget med dine tanker og deres kraft at gøre. Jeg tror på tankens kraft. Jeg tror på, at tro kan flytte bjerge; ikke i bogstavelig forstand, men i den forstand, at man i aller højeste grad er præget af sine tanker og deres mønster hver eneste dag. Dét, du tænker, det bliver du – eller dét, du tænker, det tiltrækker du. Det er med tankerne som det er med den positive energi (som jo også har sin oprindelse i tankerne); tænker du positivt, vil du være et mere positivt menneske – vice versa hvad angår de negative tanker.
Vi kender alle sammen de mennesker, som har en tendens til at være negative; nogle oplever dem som sortseere, andre oplever dem som mennesker, som enten ikke er positive ’by nature’, eller som mennesker, der ikke har været i stand til at ændre deres tankemønster. Dette tankemønster bider sig fast, æder sig dybt ind i livet på dig og er medvirkende til at definere, hvilken lejr, du befinder dig i. Jeg har valgt at befinde mig i den positive lejr, og selv om jeg også kan blive ked af det, have dage hvor mit humør ikke er i top og irriteres over forskellige ting, så forsøger jeg at bevare mine positive tanker. Disse er nemlig med til at bestemme, hvorvidt min dag bliver god eller dårlig. Står jeg ud af sengen og forbander strømperne fra aftenen før langt væk, irriterer mig over bruseren, der løber, vaskemaskinen der flyder over, fordi jeg har glemt at hælde afløbsrens i afløbet, eller irriterer mig over, at jeg har glemt at købe mælk til kaffen, så bliver min dag præget af den knap så gode start, den har fået. Og sådan er det. Derfor er jeg blevet ualmindeligt god til at tage tingene med et smil, og det er en gave! Ikke kun for mig men også for min omverden. Jeg starter som oftest hver morgen med, at jeg hiver min lille notesbog frem og skriver ”dagens mantra” ned. Dette mantra kan være alt mellem himmel og jord, det vigtigste er dog, at det er positivt. Det kan være noget så banalt som ”I dag bliver en vidunderlig dag”, eller ”Smil, smil, smil og du vil ikke kunne fjerne det fra dine læber”, eller ”My mind is like the burning sun – filled with rays of sunlight”. Og ja, det er muligvis lidt jubelidiot-agtigt, men det virker!
Dette er en af de ting, jeg tog til mig for flere år siden. Som skrevet før herinde, oplevede jeg som 18-årig den hidtil største ændring i mit liv; min far kom ud for en slem skiulykke, og han kom aldrig hjem til min mor igen. Dengang, kort tid efter vi havde fundet ud af, hvilken situation og livsændring vi stod over for, besluttede jeg mig for at forblive positiv. Jeg måtte ikke miste modet, jeg måtte ikke ’knække’, ikke når min mor og min lillebror stod sammen med mig og vi alle forsøgte at holde os oven vande. Jeg begyndte så småt at opsøge bøger omhandlende positiv energi og ’the law of attraction’, som var begyndt at vinde (meget) frem på dette tidspunkt. Jeg var muligvis mere modtagelig grundet omstændighederne, ikke desto mindre har jeg taget det med mig videre i livet, og det hænger i den grad stadig ved.
Det har aldrig været en del af mine målsætninger og mine visioner, men det har haft stor indflydelse på den måde, jeg anskuer livet på og den måde, jeg tilgår dets gang.
Ikke desto mindre laver jeg hvert eneste (nyt)år en oversigt over, hvilke målsætninger og visioner jeg har for det kommende. Visionerne vil jeg spare jer for; nogle af dem er meget personlige og andre ønsker jeg blot at holde for mig selv, dog har jeg indtil videre følgende målsætninger for 2017:

 • En af de ting, jeg ønsker allermest for dette år rent arbejdsmæssigt er, at få trykt mine bøger. Jeg har et møde med mit trykkeri på fredag, hvor vi skal have afklaret, hvilket omslag min bog skal have og forhåbentligt snarest derefter sættes den i trykken. Bogen får sit helt eget indlæg, når jeg står med dem mellem hænderne.
 • Bogen bringer også en webshop med sig. Den har jeg allerede fået lavet sidste år og målsætningen er, at den står helt færdig med betalingsløsninger, fragtaftaler og hvad der ellers følger omkring marts. Dét skal I glæde jer til! Tilhørende webshoppen skal jeg have købt emballage for at kunne pakke bogen smukt og sende den. Dette er jeg i fuld gang med og håber på, at alt står klar inden længe.
 • Endnu en ting webshoppen bringer med sig er at lære det. Det vil jeg bruge de kommende uger på ved siden af læsningen til mit speciale.
 • Udover ovenstående projekt er en anden af mine målsætninger at dyrkere mere yoga. Det er en mere håndgribelig sag og kræver blot, at jeg lægger mine yogamåtte frem på stuegulvet. Jeg har tidligere dyrket rigtig meget yoga og pilates og er desværre kommet ind i en dum strøm, hvor det blot bliver til en enkelt gang om ugen, og det er simpelthen ikke nok. Jeg føler en klarhed i mit sind og en velvære i min krop som er så vidunderlig, når jeg rejser mig fra de sidste stille minutter på yogamåtten. Det er vidunderligt, jeg savner det og mit mål er, at jeg skal bruge det som et afbræk mellem specialeskrivning og arbejde og på den måde inkorporere det i min hverdag. Når jeg skriver tre gange om ugen, betyder det, at jeg ynder en powerwalk, som jeg i forvejen er god til at få indlagt i mine dage.
 • Jeg vil gerne opleve mere sammen med de mennesker, jeg holder af. Jeg elsker at opleve noget sammen med dem, jeg elsker. Jeg elsker øjeblikkene, og jeg elsker minderne. De sidste par år er det gået op for mig, hvor kort livet er, trods jeg længe har vidst, hvor skrøbeligt det i særdeleshed også er. Jeg vil gerne drikke high tea med min mor, gå på Perchs sammen med hende og min bror og få petit four menu, gå på museum sammen med hende og køre en tur til Hamborg, når muligheden byder sig. Jeg vil gerne til Stavanger med min kæreste at besøge hans gode ven og hans søde kæreste. Min kæreste vil jeg også gerne på sommerferie med, jeg vil gerne køre på tur rundt i det danske land og jeg vil gerne, at vi kan nyde hinanden i fred og ro på gåture, køreture, i storbyer og sammen med andre. Jeg vil gerne til Hamborg med min dejlige veninde (klinger det, at Hamborg er én af mine yndlingsbyer?), jeg vil gerne spise sammen med samme og gå nogle lange ture.
 • En anden af mine målsætninger er at læse flere bøger. Jeg har altid læst mange bøger, dog er det i 2016 blevet til noget færre bøger, end jeg ’plejer’ at læse – meget plausibelt grundet mit hjertebarn, min egen bog, og muligvis også grundet det større pres jeg har følt fra skolen. Jeg vil gerne færdiggøre Jane Eyre, læse de sidste bøger jeg mangler af Jane Austen, læse (endnu) flere ’positiv-energi-lykke-tanke-bøger’, læse Hambros Allé 7-9-13, som jeg gav mig selv i julegave, Papmachéreglen og mange af de andre, som står på min uendeligt lange liste i en anden af mine små notesbøger. Jeg elsker at sætte mig med en bog og blot nyde nuet og det at slappe af i selskab af fantasien og den historie, der udspiller sig i mit indre – og dette vil jeg gerne gøre noget mere af.
 • Til sidst vil jeg gerne, i forlængelse af bogen, skabe grundlaget for det, jeg gerne vil leve af; at lave ’stationary’, som det hedder på engelsk. Det er en af mine største drømme, og allerede sidste år såede jeg nogle frø, som jeg lige så stille høster på. Jeg plantede idéer, skabeloner og tillærte mig en viden inden for Adobes verden, en viden jeg allerede nu har glæde og gavn af og som jeg vil arbejde på kan bære mig til det sted, hvor jeg arbejdsmæssigt gerne vil være.

Jeg håber, at I også laver en eller anden form for målsætning eller vision for jeres nye år – det er medvirkende til at skabe et grundlag for at opnå de ting, man ønsker.
Godt nytår.

new-year-quote

To step into a new year always brings a feeling of stepping into noonly a new year but also into something new. Something new regarding what I’d like to achieve during this new year, what I’d like to be better at and what I’d like to change.
I don’t like to call it new year’s resolutions – to me it sounds negative, due to all the failed diets, prohibitions and the ’quit smoking-failures’ I’ve heard from other people the past many years. Instead I like to call it ”visions” and ”goals”. To imagine and ision what you’ve like to achieve is more ”me”; I believe that if you are driven by your dreams and wishes there’s a bigger chance for you to achieve them – simply because it has something (read: everything) to do with with your thought and their power. I believe in the power of thoughts and in the law of attraction. Every day we are influenced by the thoughts we are thinking – if you think powitive thoughts, you become a positive person and vice versa regarding negative thoughts.

I have chosen, a long time ago, to think these positive thoughts. I begin every day with a positive mantra, something like ”Smile, smile, smile and you will not be able to wipe it off your face”, or ”Today is a wonderful day”, or ”My mind is like the burning sun – filled with rays of sunlight”. It may seem a bit happy-lobby-dobby-ish, but trust me; it works.
I have never been a negative person, but ten years ago my father was bady injured in a skiing accident and he never returned to live me my mom. They are still married and my mom visits him almost every day, but he is not able to be at home. That’s another (long) story, which I might give you another time. This ”lost” of my father ws teh biggest change I have yet experienced in my life. I decided that I needed to stay strong and I needed not to break, given that my mom, my littlebrother and I had to stay strong together. I started reading books on positive psychology and the law of attraction, which was beginning to gain ground at this moment. Posibly I was more receptive due to the circumstances, but nevertheless it became a big part of my life.
It has always been a part of my goals to stay positive and to believe in myself, my dreams and my goals and it has had a huge impact on how I perceive life and it’s obstacles and chanllenges.
Nevertheless, every year by this time – or already during November – December, I do an overview over the visions and goals I have for the coming year.
Some of the visions I will keep to myself, due to the fact that they are very personal, but here are some of my goals so far:

 • One of the things I want the most for this year is to get my books printed and to open up my webshop for all of you. The book, which is a diary, will get it’s very own post when I (finally) have it between my hands.
 • I’d like to do more yoga. I have always been doing yoga and sometimes pilates, almost as long as I can remember. Currently I’m on my mat in our living room approximately once a week, and that is just not enough. I miss the relaxation in my body and the clearing in my mind when I get up from the last minutes of calmness in a yoga class, and I feel the urge to gie my body and my mind something wonderful. I’s like to do yoga at least three times a week. To me it’s realistic due to the power walking I do during my breaks during the day on some of the other days.
 • I’d like to collect more experiences with my loved ones. I love the moments and the memories that you create whenever you are experiences something with the people you love and care for. I’d like to invite my mom out for high tea, take her and my brother to a museum, go to Hamburg (one of my all-time favourite cities) and just enjoy our time together I’d liek to travel to Stvanger with my boyfrind to visit rfiends. I’d like to have a wonderful summer vacay with him as well and I’d like to drive around Denmark to find the most beautiful spots.
 • I’d like to read more books. I have always been reading a lot of books, but the past year I really haven’t read that many – highly likely because of the making of my own book. I love classical, British literature, and I’d love to finish Jane Eyre and read the last novels of Jabe Austen, which I haven’t been able to read yet. I know that I too will read many books on happiness and the law of attraction. I love to grab a good book, sit down in an arm chair of in the sofa, make a cup of coffee and just enjoy that I am able to escape to anoher time and place for a moment, while the story is filling my mind and my imagination.
 • One of the last things on my list is to create the foundayion of what I would to like to make a living from; my book and the universe around it. It is one of my biggest dreams, and already last year I sowed some seeds which I am reaping a bit of now.

I hope that you are also doing something likw this – it is instrumental in creating a basis for what you’s like to achieve and for your goals and your dreams.
Happy New Year!

 

 

Advertisements
Visions & Goals for 2017

5 thoughts on “Visions & Goals for 2017

 1. Anna says:

  Hei Anna 😊 I er alltid velkomne til Stavanger! 😘 Bare sig til!
  spennende å lese hva du holder på med til daglig, tanker, tips og triks 🙈☺️

  Like

 2. […] / Think positive I cannot emphasise how much a positive mind influences your day, your week, your month, your entire year and lifetime. Positive thinking can turn your world upside down (for the better, that is) and truly make a difference in how you perceive your every day, your life and your surroundings. Start your day with a positive mantra as I wrote a bit about here: Visions & Goals for 2017. […]

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s